Links
Comment on page

Swedish Manual

Handbok för webbsidan

Logga in i systemet

Du loggar in på Skovik genom att följa länken i välkomstmejlet och skapa ett lösenord. Om din arbetsplats använder SSO (Single Sign-on) kan du istället logga in direkt.
Ladda sedan ner Skoviks mobilapp genom att följa den interaktiva guiden som finns när du loggat in på ditt konto, eller genom att söka på Skovik i App Store eller Google Play. Appen är inte obligatoriskt att använda, men det blir enklare att fotografera kvitton med den.

Registrera kvitton

För att skicka in ett kvitto till Skovik kan du fotografera det genom att använda mobilappen. Du kan också maila ditt kvitton till [email protected] eller ladda upp en fil direkt från din dator.
När du skickat in ditt kvitto till Skovik så kommer alla kvitton att samlas under menyn Kvitton. Skovik läser sedan av informationen på alla kvittobilder automatiskt (tar ca 5-10 sekunder beroende på internetuppkoppling).
För att registrera ett kvitto klickar du på kvittobilden:
När du klickat på bilden kommer formuläret till vänster redan vara förifyllt med kvittots information. Kontrollera att denna information stämmer. Om kvittot är handskrivet eller om bilden är otydlig kan det ta längre tid för Skovik att tolka kvittot och formuläret kan då vara tomt. I sådana fall kan du antingen vänta eller välja att manuellt fylla i formuläret.
När du klickar på Spara utlägg kommer kvittot att registreras. Detta innebär att kvittot hamnar i din Utkorg.

Skicka in rapport för attest

Efter att ha registrerat dina kvitton och resor samlas allt i din Utkorg. I utkorgen kan du kontrollera alla uppgifter innan du skickar in din rapport för attest. Om systemet misstänker att något är felaktigt i din rapport kommer du noteras om detta genom en varningssymbol. När du är nöjd med din rapport klickar du på Skicka rapport. Det är först nu som rapporten kommer att granskas för godkännande och utbetalning.

Handbok för mobilappen

Logga in i systemet

Du loggar in i Skoviks mobilapp med samma uppgifter som du använder för att logga in på webbsidan. Du kan ladda ner mobilappen genom att följa den interaktiva guiden som finns på webbsidan eller genom att söka på Skovik i App Store eller Google Play.

Registrera kvitton

För att registrera ett kvitto i mobilappen behöver du först använda appen för att fotografera det:
När du fotograferat ditt kvitto så kommer Skovik att läsa av informationen på kvittot automatiskt (tar ca 5-10 sekunder beroende på internetuppkoppling).
För att registrera ett kvitto klickar du på menyn för Kvitton:
Klicka sedan på bilden av det kvittot du vill registrera. När du klickat på bilden kommer formuläret nedanför bilden redan vara förifyllt med kvittots information. Kontrollera att denna information stämmer. Om kvittot är handskrivet eller om bilden är otydlig kan det ta längre tid för Skovik att tolka kvittot och formuläret kan då vara tomt. I sådana fall kan du antingen vänta eller välja att manuellt fylla i formuläret.
När du klickar på Spara i det övre högra hörnet så kommer kvittot att registreras. Detta innebär att kvittot hamnar i din Utkorg.

Skicka in rapport för attest

Efter att ha registrerat dina kvitton och resor så samlas allt i din Utkorg:
I utkorgen kan du se möjliga varningsmeddelanden som kommer ombe dig att granska rapporten på nytt. Du kan se alla dina varningar genom att klicka på Kontroll:
När du är nöjd klickar du på Skicka rapport.